Uppdatering med anledning av pandemin

 

Idrott, träning och andra fritidsaktiviteter är bra för folkhälsan och kan därför fortsätta om man vidtar åtgärder för att minimera risken för smitta. Folkhälsomyndigheten har inte längre några allmänna råd riktade specifikt till idrotten eller kör-, musik- och orkesterverksamhet, men alla individer och verksamheter har ett ansvar för att motverka smittspridning.

källa: Folkhälsomyndigheten - Information till idrottsföreningar och träningsanläggningar, körverksamhet och liknande om covid-19

Styrelsens och dansledarnas riskbedömning är att vi som förening fortsatt behöver hålla dansverksamheten inställd tills vidare, även om det alltid är individens ansvar att bedöma huruvida man vill och kan delta i ett arrangemang eller ej. Och även om kanske många är fullvaccinerade, tvättar händerna och stannar hemma vid symptom, förekommer det fortfarande en smittspridning i samhället som hålls i beaktande.

När myndigheterna bedömer att det går att släppa mer eller helt på restriktionerna, och med det kommer med nya råd för att bedriva dansverksamhet, så kommer vi att följa därefter. Även om det kan innebära att vi behöver leva med och förhålla oss till en viss smittspridning även i framtiden.

Men även om vi inte kan dansa i nuläget så kan vi glädjande nog anordna andra arrangemang inom föreningen, med vidtagna smittskyddsåtgärder, redan nu i höst! Ett exempel på ett sådant är årsmötet som genomfördes måndagen den 30 augusti, med ca 30 deltagare.

Se sidan Aktiviteter för information om de kommande sammankomster som hittills är planerade.

Vi kommer fortsatt att hålla er informerade angående föreningens verksamhet här på hemsidan, precis som tidigare, så ha gärna för vana att kika här då och då.

Fortsätt hålla avstånd och stanna hemma vid symptom, så kan vi nu äntligen börja träffas och umgås i större sällskap igen!

 
 
 

Välkommen till Vinslövs Bygdedansare!

Kom och lär dig dansa med oss! Upplev glädjen, gemenskapen och vänskapen. En trevligare och mer omväxlande form av motion är svår att finna!

Kom tillsammans med någon eller kom själv. Det finns kurser för dig som är nybörjare och för dig som dansat tidigare.

Vi är ca 135 medlemmar som kommer från kommunerna Hässleholm, Kristianstad och Östra Göinge, med omnejd. Vi håller till i Vinslövs Bygdegård under vår, höst och vinter. Karta >>

Varje kurskväll deltar ca 40-60 personer/per grupp.

Se mer info om föreningen under Om Oss.

 

Nya dansledare!

Trots tillfälligt avbrott i dansverksamheten hälsar vi nu Marie Eriksson och Svenne Teandersson hjärtligt välkomna som nya dansledare, som stöd åt Inger och Kurt på måndagarna! Detta ser vi fram emot när verksamheten kommer igång igen!

Danshygien

Vi värnar om våra dansdeltagare! Vi vill därför påminna dig om att tvätta händerna ofta och noggrant, med tvål och vatten - gärna flera gånger under ett danstillfälle - både för din egen och övriga dansares skull.

Tänk även på att inte bära starka parfymdofter, men att ändå upprätthålla en god personlig hygien.

Vänligen respektera de allmänna smittskyddsriktlinjerna angående individens ansvar att stanna hemma från platser och lokaler där du är nära andra människor, om du är sjuk eller har symptom på förkylning, influensa eller covid-19, för att undvika smittspridning.

Tack för visad hänsyn till dina meddansare!

Danskurser och verksamhet

Styrelsens och dansledarnas riskbedömning är att vi som förening fortsatt behöver hålla dansverksamheten inställd tills vidare, även om det alltid är individens ansvar att bedöma huruvida man vill och kan delta i ett arrangemang eller ej.

Men även om vi inte kan dansa i nuläget så kan vi glädjande nog anordna andra arrangemang inom föreningen, med vidtagna smittskyddsåtgärder, redan nu i höst! 

Se sidan Aktiviteter för information om de kommande sammankomster som hittills är planerade.

Fler artiklar...

  1. Integritetspolicy
  2. Om oss

Nästa aktivitet

  • Tipspromenad runt Vinslövssjön, 25 september

    Lördagen den 25 september, kl. 15:00, träffas vi vid Vinslövs hembygdsgård Västergårda. Tipspromenad runt Vinslövssjön. Medtag egen fikakorg och stol, eller dylikt att sitta på. Möjlighet att grilla finns.   Välkomna!

Registrera din e-postadress

Här kan du registrera din e-postadress, med ändamålet att ta del av utskick med medlemsinformation i form av nyhetsbrev, som skickas ut några gånger per år.

GDPR: Genom att fylla i formuläret och trycka på knappen Skicka, samtycker du till att vi lagrar uppgifterna med ändamålet utskick av nyhetsbrev, enligt ovanstående beskrivning. Du har rätt att när som helst återkalla samtycket, begära att få uppgifterna korrigerade och/eller raderade. 

* Obligatorisk uppgift